Het seizoen van Aloha: hoe we de feestdagen op de eilanden doorbrengen

Op de eilanden brengen de feestdagen warmte, aloha, veel ono (heerlijk) eten en veel gelach met 'ohana en vrienden. Het is een tijd waarin we kunnen vertragen, de herinneringen kunnen koesteren en kunnen reflecteren op het afgelopen jaar, terwijl we onze gedachten opnieuw kunnen instellen voor het komende nieuwe jaar. We gingen zitten met drie lokale leden van onze OluKai 'ohana om te praten over hun eigen familietradities en waarom de vakanties op Hawaï zo speciaal voor hen zijn.

--image_block_a--

Wat maakt de vakantie op Hawaï zo speciaal?

Lindsey Higa, stylist en digitale maker van Pineapple Ice: Ik kijk uit naar de bijeenkomsten waar mijn familie en vrienden samenkomen die tijdens de feestdagen naar huis terugkeren, en ik kijk altijd uit naar de kerstsurftraditie van mijn familie en de hereniging met vrienden op de strand.

Kimi Werner, nationaal kampioen onderwatervissen en milieuactivist: Soms sneeuwt het op de top van Haleakalā, en het is zo bijzonder om de dag op het strand in de zon door te brengen terwijl je omhoog kijkt en een met sneeuw bedekte berg als decor voor de vakantie ziet. Het is het beste van twee werelden!

Bryan Phillips, North Shore Lifeguard bij Pipeline en Waimea Bay: Het beste van de vakantie is het geweldige weer, de geweldige branding en al mijn vrienden en familie die tijdens de wintermaanden naar Hawaï reizen.

Wat is je favoriete eiland om op vakantie te gaan en waarom?

Lindsey: Ik ben opgegroeid met het doorbrengen van elke vakantie thuis op O'ahu, en ik vind het geweldig om te zien hoe het verandert als Kerstmis aanbreekt. De gigantische meneer en mevrouw Claus in Honolulu Hale en de lampen van de Board of Water Supply zijn mijn favorieten!

Kimi: Meestal breng ik de feestdagen met mijn gezin door op Maui. Het betekent zoveel voor mij om naar huis te kunnen springen en liefde te kunnen geven aan mijn ouders naarmate ze ouder worden.

Bryan: Ik hou van Maui. De weg naar Hāna en de uitgestrekte weilanden in het hoogland van Kula zijn ongelooflijk. Ik hou ook van de uitzichten in Molokai, Lanai, Kaho'olawe en de bergen in West-Maui - het is adembenemend. Bovendien is de jacht op herten van topklasse.

Favoriete vakantiemaaltijd?

Lindsey: Nieuwjaarsdag eet! Mijn eerste maaltijd van het jaar is de o-zōni van mijn oma met gebakken mochi, vers gepureerd door mijn familie en 's avonds afgesloten met een Hawaïaans feestmaal.

Kimi: Absoluut gebakken vis en de rosbief van mijn moeder!

Bryan: Mijn moeders kalkoen en vulling.