Maak kennis met Rachel B., EMT

De eerste week van april gebeurde er iets inspirerends. We plaatsten een post die duizenden reacties en berichten van hoop en aloha ontving, en veel oprechte verhalen over wat er in de frontlinie gebeurt terwijl onze 'ohana zich door deze wereldwijde pandemie heen worstelt. Die dag hebben we schoenen weggegeven aan de helden in onze gemeenschappen, en we willen enkele van die verhalen met jullie delen terwijl we een grote mahalo blijven sturen naar degenen die voor ons allemaal zorgen.

Als EMT in North Carolina heeft Rachel B. onvermoeibaar nachtdiensten gedraaid in haar land om te reageren op talloze telefoontjes van mensen die getroffen zijn door COVID-19. Ze had nooit gedacht dat alle veranderingen die ze moest doorvoeren om zich aan te passen aan COVID-19 haar nieuwe norm zouden worden, maar haar heldhaftige en onbevreesde karakter en haar toewijding om mensen in nood te helpen hebben ervoor gezorgd dat ze in de frontlinie voor haar heeft gevochten. gemeenschap. Hier is haar verhaal:

"Het is 17.25 uur en ik heb de dag doorgebracht met mijn tweejarige zoon en mijn man, die vanwege COVID-19 vanuit huis werkt. Het tweede deel van mijn dag staat op het punt te beginnen, en na een snel diner van Chili, ik kleed me aan in mijn uniform. Voor mij is het een mentaliteitsverandering: het blauwe shirt en de zwarte broek aantrekken, mijn zakken vullen met gereedschap dat ik misschien nodig heb voor mijn dienst - een schaar, een pen, mijn ID-badge ", en de nieuwste toevoeging - een N95-masker. Het is ook een gevoel van angst - nooit weten wat de nacht zal brengen, met welke patiënten ik in contact zal komen, waaraan ik zou kunnen worden blootgesteld. Terwijl ik mijn familie vaarwel kust, rij ik met de auto Het duurt twee minuten om bij het ambulancestation te komen waar ik ben gestationeerd, waar ik vanavond met mijn gebruikelijke partner rijd. Ik ben een medische noodtechnicus die werkt voor onze provincie, een van de grootste en meest gewaardeerde ambulancediensten in de staat North Carolina. Ik ben gekoppeld aan een paramedicus in de ambulance, ik werk van 19.00 tot 07.00 uur, in de nachtploeg. Ik kom stipt om 18.30 uur aan en nadat ik een rapport heb ontvangen van de komende dagploeg, mijn partner en ik begonnen de hele vrachtwagen af ​​te vegen met bleekdoekjes om de dienst met een schone vrachtwagen te beginnen.

 

Om 7.35 uur klinken de radio's en roept de coördinator "Medic 222". Dat zijn wij, en het is een oproep voor een zieke persoon, wat tegenwoordig de meest voorkomende lijkt te zijn. We springen in de ambulance, met zwaailichten en sirenes naar het toneel terwijl we proberen de weinige informatie te verzamelen die ons via onze computer wordt gegeven. Het is een dakloze vrouw, gekleed in een felroze shirt, voorovergebogen en duidelijk ziek. Ze heeft al 3 dagen koorts en moet overgeven met keelpijn: symptomen van COVID-19. Voordat we naar buiten gaan, trekken we onze persoonlijke beschermingsmiddelen aan: handschoenen, maskers en oogbescherming. Ons systeem heeft geluk als het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen. Ik heb de verhalen gehoord van gezondheidswerkers in andere delen van het land die zelfgemaakte maskers of plastic zakken als schort moeten gebruiken, en ik ben dankbaar dat het aanbod van onze dienst op peil lijkt te blijven. Het is verplicht om maskers waar mogelijk te hergebruiken, en we dragen een eenvoudig chirurgisch masker, tenzij we een aërosolprocedure uitvoeren, wat betekent dat kleine, met virussen gevulde deeltjes in de lucht worden gespoten. In die situaties gaan we op volle toeren, inclusief een schort, een N95-masker en een gelaatsscherm. Ik had nooit gedacht dat er een tijd zou zijn waarin elke medewerker een bruine papieren zak zou krijgen om gebruikte maskers in te vervoeren, maar voor ons is het nu realiteit.

 

Het is een drukke nacht voor de provincie, en telefoontje na telefoontje komt binnen. Ze lijken dezelfde dingen op verschillende manieren te herhalen: koorts, kortademigheid, moeite met ademhalen, braken. Elke keer is het een andere patiënt, maar de nacht verloopt op dezelfde manier. PBM's aan, beoordeling en behandeling van de patiënt, vervoer naar het ziekenhuis, daarna een grondige ontsmetting van de ambulance en apparatuur na elke oproep. Elk oppervlak wordt besproeid, afgeveegd en schoongemaakt, maar het is nog steeds moeilijk om je geen zorgen te maken over wat er ergens kan liggen. Er wordt aangenomen dat elke patiënt COVID-positief is, maar de meeste zullen we nooit zeker weten. Dit virus heeft de inzet van het werk grondig veranderd. EMT's en paramedici zijn getraind om te reageren op noodsituaties zoals auto-ongelukken, hartstilstanden en schotwonden. We gaan onbevreesd de catastrofe tegemoet, een klus die de meeste mensen zich niet konden voorstellen. Ik ben trots op mijn werk, trots om onze gemeenschap te helpen in hun slechtste dagen. Maar dit is anders. Wij vormen de eerste verdedigingslinie tegen dit virus en ik heb het gevoel dat ik mijn leven op het spel zet om iets te bestrijden. Ja, we hebben ons aangemeld voor deze baan, maar dat neemt niet weg dat de angst van elke dienst verdwijnt; de angst die ik heb om ziek te worden, of om mijn gezin ziek te maken. We zijn voorbereid op noodsituaties, maar noodsituaties duren meestal niet zo lang. Dit is elke dag, elke dienst. En dus zullen we dit morgen allemaal opnieuw doen. We zullen doorgaan totdat dit allemaal voorbij is – ijverig in onze plicht om te reageren als burgers bellen, en vechten tegen een wereldwijde pandemie waar niemand op voorbereid was. En we zullen trots aan de andere kant staan, wetende dat we ons best hebben gedaan om die te verslaan."