Island Hoppers - Jake Marote's fototips

With a keen eye for natural beauty, a go-anywhere, do-anything personality, and a host of friends across Hawai‘i, photographer Jake Marote shares his secrets for getting the shot.

Jake Marote is geen onbekende in het stuiteren tussen de Hawaiiaanse eilanden. Aanvankelijk brachten vrienden, familie en een aangeboren verlangen om het buitenleven te verkennen Jake eilandhoppen door de staat. Maar ongeveer vijf jaar geleden maakte een vriend een Instagram-account voor Jake aan en overhandigde hem een ​​GoPro, en de rest is geschiedenis. Jake evolueert snel van zijn iPhone naar de wereld van DSLR-camera's en onderwaterbehuizingen en is nu een doorgewinterde professionele fotograaf die in de surfindustrie werkt en de wereld rondreist om de foto te maken. Met de hulp van zijn collega's en de zelfdiscipline om best practices te onderzoeken en te implementeren, terwijl hij met vallen en opstaan ​​leerde, maakte Jake de sprong van hobbyist naar professional. Tussen de fotosessies met John, Bryce en Elliana door spraken we met Jake om wat tips voor buitenfotografie te krijgen en zijn kijk op fotograferen op de eilanden.

--image_block_a--

Wat voor soort afbeeldingen plaats je?
Ik probeer het veelzijdig te houden en me niet echt aan één ding te houden. Ik duik in al deze verschillende hobby's die ik heb. Als de wind goed is, ga ik duiken of vissen vanaf de jetski. En als de wind echt heel erg is, dan probeer ik iets op het land te doen, of het nu gaat om jagen, wandelen, fietsen of crossmotoren, wat dan ook om buiten te zijn.

Waar heeft jouw fotografie je gebracht?
Ik ben naar Zwitserland gegaan om de meest willekeurige dingen te fotograferen. We hebben in ijskoude meren gesurft en veel gekanood. Ik ben op Bali en vele andere derdewereldlanden geweest. Omdat ik voornamelijk in de surfindustrie werk, reis ik de hele zomer op zoek naar golven op afgelegen, semi-exotische locaties.

--video_block--

Ga je vaak naar eilandhoppen rond Hawaï?
Ik was aan het eilandhoppen voordat ik met fotografie begon, omdat ik veel vrienden en familie heb die op de buitenste eilanden wonen, of het nu Kaua'i of Moloka'i is. Ik had de bijnaam Manuela Boy, wat in het Hawaïaans een zwerver betekent, of met de stroom meegaan. Maar toen ik eenmaal echt met fotografie begon, ging ik eilandhoppen, alleen maar om foto's te maken van prachtige landschappen en de mensen. Nu kan ik ook banen oppikken en eilandhoppen naar naburige eilanden.

Wat is je favoriete plek om te fotograferen?
Mijn meest favoriete plek om te fotograferen is onder water, of het nu gaat om zeeleven, duiken of surfen. Toen ik voor het eerst begon met fotograferen, was ik aan het duiken met mijn DSLR-camera en mijn waterbehuizing. Alles viel op zijn plaats toen ik in het water lag. Ik heb altijd een passie gehad voor surfen, duiken en vissen. Hawaii heeft een grote invloed gehad op mijn fotografie. Het maakt mijn leven en werk een stuk eenvoudiger, omdat het zo gemakkelijk is om naar buiten te gaan en op zoek te gaan naar een goed fotomoment. Er is hier zoveel schoonheid: het is slechts een voetstap vanaf uw voordeur.

--image_block_b--

Kun je wat fotografietips delen?
Om te beginnen is het belangrijk om voldoende opgeladen batterijen en lege geheugenkaarten te hebben, omdat je veel foto's gaat maken. Wees respectvol waar je fotografeert. Ga niet alle struiken vertrappen of zo. Voordat u eropuit gaat om foto's te maken, moet u eerst rondkijken en de omgeving en eventuele mensen in de buurt observeren. Als je de lokale bevolking niet naar een bepaald gebied ziet gaan, of ziet doen wat je wilt doen, dan is het misschien geen goed idee. En neem een ​​regenjas en een waterdichte hoes voor je cameratas mee, want het kan de ene minuut zonnig zijn en vijf minuten later regent het met bakken uit de lucht. Probeer altijd buiten de gebaande paden te denken en erachter te komen hoe je dingen anders kunt fotograferen. Zo kun je opvallen en naam maken. Onderzoek wat andere mensen op sociale media doen en ontdek hoe u uw foto's kunt verbeteren op basis van wat u ziet. Bedenk hoe u een afbeelding anders kunt maken door deze vanuit een andere hoek te benaderen of door met het licht te spelen.

Hoe moeten fotografen het delen van prachtige fotografie balanceren met het overbelichten van kwetsbare omgevingen?
Hoe graag ik ook wil delen hoe mooi Hawaï is met de wereld, ik wil ook niet allerlei soorten mensenmassa's meebrengen. Ik heb zoveel plekken gezien, vooral bij mij thuis op het Big Island, waar sociale media onze lokale plekken blootleggen. Er is meer zwerfvuil. Je kunt geen parkeerplaats vinden; het doet afbreuk aan de natuurlijke schoonheid van wat het vroeger was. Het is prima om Hawaï af te schilderen als een prachtige plek waar de zon altijd schijnt en het water altijd mooi is, maar tegelijkertijd moet je de mensen respecteren die hier wonen en het land respecteren waar je je aan overgeeft.

Photos by OluKai
Photos by OluKai