Maak kennis met de South Shore Guard, Simeon Ke Paloma

Als je geboren en getogen bent op Hawaï, wordt de oceaan een speeltuin voor degenen die er respect voor hebben. Simeon Ke Paloma, een levenslange waterman die badmeester en bedrijfseigenaar werd, begreep dat al op jonge leeftijd. We spraken met Simeon over strandwachten, zijn liefde voor de oceaan en wat het betekent om de Island Hustle te belichamen.


Je leidt een druk leven. Kun je een typische dag met ons doornemen?

Ik word wakker, geef de kinderen ontbijt en ga naar mijn werk (reddingsdienst), waar het meestal vanaf het begin druk is - er zijn veel mensen om over te waken. Bij de strandwacht hebben we 's ochtends en' s middags trainingspauzes, dus ik gebruik die tijd om te surfen, folieboarden, peddelen, rennen op het strand of zwemmen. Als ik thuiskom, krijg ik de jongens te eten, en rond zeven uur gaan we allemaal jiu-jitsu doen. Ik breng de kinderen daar vier of vijf dagen per week en krijg een goed uur of twee training. Daarna laten we ze douchen en gaan we om tien uur naar bed. Mijn kanobedrijf is meer een bijbaan, maar als het mooi weer is en ik Ik heb geen dienst, ik ben daar om mensen mee uit te nemen. Dus ja, als je op zoek bent naar een go-go-go-type, dan ben ik dat.

Hoe breng je zo’n schema in evenwicht met je andere passies?

Met name bij strandwachten balanceren we door de verantwoordelijkheden, de andere bewakers en ikzelf te delen. Met mijn kanobedrijf zorg ik er altijd voor dat de omstandigheden veilig zijn zodat mensen eropuit kunnen gaan. Ik probeer niet zo hard te werken dat ik mensen eruit haal, wat er ook gebeurt. Mijn strandwacht heeft daar invloed op. Want als je eenmaal badmeester bent, heb je altijd dienst. Zoals ik het bekijk, probeer ik het goede te doen en het beste te doen wat ik kan.

Simeon Ke Paloma-1

Hoe heeft het geboren en getogen zijn op Hawaï uw leven beïnvloed?

Als je de afgelopen tien jaar in Waikīkī werkt, zie je deze relatie tussen bezoekers en de strandjongens, die echt die aloha-spirit hebben. Ik probeer diezelfde mentaliteit te belichamen en ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt.
Het leven is hier gemeenschapsgericht. Daarom noemen we elkaar allemaal tantes en ooms. Als ik mensen meeneem op kanotochten, beginnen we als vreemden, maar jullie vertrekken alsof jullie elkaar al jaren kennen. Het vormen van nauwe banden met mensen maakt deel uit van Hawaïaans zijn.

Wat trok je aan om te kanoën?

Hier op Hawaï hebben we overal kanoclubs. Ik ben een roeier van de tweede generatie. Ik ben ermee opgegroeid en bracht de hele dag op het strand door. Op de middelbare school begon ik met mijn vader en zijn vrienden te peddelen. Peddelen is geen krachtsport, maar een sport van navigatie en traditie. Dat is een kostbare oefening, navigeren op de wateren. Ik verloor van de oudere jongens omdat ze het water konden lezen, en ik probeerde alleen maar te peddelen. Dat inspireerde mij om te blijven leren en vooruitgang te boeken. Als je daarbuiten bent, kun je alle energie in het water gebruiken – golven, getijden, stromingen, windgolven – dat is het mooie ervan. Ik wilde er meteen in duiken en die oude kunst leren.

Simeon Ke Paloma-2

En strandwacht?

Mijn vader was brandweerman, dus ik wilde mijn hele leven brandweerman worden. Ik dacht dat lifeguarding een goede opstap zou zijn. Maar ik had zoveel opzienbarende ervaringen tijdens die eerste rekruteringsklas, waar we werden opgeleid door enkele van de beste watermannen ter wereld. Toen we hun reddingsverhalen hoorden, besefte ik: dit is het, dit ben ik. Ik ben mijn hele leven in en rond het water geweest en heb onderweg die kleine maar belangrijke watermansvaardigheden geleerd. Nu ben ik er zo trots op dat ik badmeester ben. Ik heb het gevoel dat ik precies ben waar ik moet zijn.

Simeon Ke Paloma-3

Als je niet aan het werk bent, waar kunnen we je dan vinden?

We zijn vijf dagen per week in de zon, dus als ik vrij ben, probeer ik mijn huid en lichaam een ​​pauze te geven. Maar ik wil mijn kinderen de beste omgeving bieden als ze opgroeien, dus ik neem ze mee naar mauka (berghelling) of op een wandeling. Op Hawaï is er geen excuus om geen actieve levensstijl te leiden. We gaan er altijd op uit en doen iets. Ik ga peddelvissen, surfen of folieboarden, doe iets leuks. Het draait allemaal om balans. Ik hou ervan om te genieten van de beste dingen in het leven met de beste mensen in het leven.

Zijn er levensmotto's of mantra's?

Uw gezondheid is uw rijkdom. Ik heb een paar vrienden die echt succesvolle banen hebben, maar geen actieve levensstijl hebben. Als ik na een reddingsactie thuiskom, geeft dat voldoening, het voelt goed. Soms kan het stressvol zijn, maar ik ben zo blij om daar te zijn, mensen te helpen en actief te blijven. Dat is wat mij rijk maakt in dit leven.Als je op O'ahu bent, bezoek dan zeker het kanobedrijf van Simeon, We Go! Eiland kano. wegoislandcanoe.com