Kailah Ogawa Interview - Surfer Girl-collectie

Kailah Ogawa is de kunstenaar achter onze nieuwe en exclusieve Surfer Girl-collectie. We spraken met haar om meer te praten over haar ontwerpen, haar achtergrond en hoe surfen op Hawaï haar leven heeft beïnvloed.

Wat was specifiek de ontwerpinspiratie achter de Surfer Girl Collection en Kai?

Genade, kracht en vreugde.

Als vrouw van surfen genieten, betekent dat je comfortabel en zelfverzekerd in je vel zit in een door mannen gedomineerde sport. Je leert loslaten. Je leert dansen tussen de veranderende omstandigheden en een vloeiende maar brede relatie met de natuur cultiveren. Surfen is bovenal op zijn best als het leuk is. Vergeet niet dat spelen een essentieel onderdeel is van wat ons menselijk maakt. Er schuilt vrijheid in spontaniteit en creativiteit – omdat het nieuwe manieren opent om in de wereld te zijn en bekende manieren vrijmaakt om met elkaar in contact te komen. En wat is een beter moment om ons hieraan te herinneren dan nu.

Dus: ga surfen. Vertragen. Toneelstuk. En geniet.

Kailah Ogawa-interview-1

Wat is jouw achtergrond in kunst en design?

Ik heb het geluk gehad dat kunst en muziek een deel van mijn leven zijn, voor zover ik me kan herinneren. Mijn vroegste herinneringen zijn zingen voor de radio, het beste maken van wat we hadden, of vrijuit verkennen wat er in onze achtertuin was - en ik ben erg dankbaar dat ik ben opgegroeid in een omgeving die deze groei consequent heeft aangemoedigd. Hoewel mijn ouders geen creatieve carrière hadden, zijn ze fervente voorstanders van hard werken, nieuwsgierigheid en het volgen van vreugde – die onwrikbare principes zijn geworden in mijn creatieve leven.

Ik ontdekte Grafisch Ontwerpen in mijn eerste jaar van de middelbare school. Voor die tijd had ik geen idee dat deze carrière bestond. Het idee om te leven van creatief zijn leek nooit mogelijk (laat staan ​​praktisch), vooral niet omdat je uit een klein stadje midden in de oceaan kwam. Maar toen het eenmaal tot me doordrong: alles klikte, de sterren stonden op één lijn, het was liefde op het eerste gezicht – hoe je het ook wilt noemen – en ik heb nooit meer achterom gekeken. Ik heb mijn BA in Grafisch Ontwerp behaald en heb het geluk gehad om dit sindsdien als carrière na te streven. Het is niet altijd gemakkelijk, maar de laatste keer dat ik het controleerde... ben ik nog steeds verliefd.

Waar op Hawaï kom je vandaan?

Ik ben geboren en getogen in Hilo, op Hawaii Island. Ik ben verhuisd om te studeren en woon al meer dan 10 jaar in Zuid-Californië. Maar ik ben blij om te kunnen zeggen dat ik plannen heb gemaakt om binnenkort terug naar Hilo te verhuizen.

Kailah Ogawa-kunst

Ben je zelf een surfer?

Ja, ik heb het surfen van mijn vader geleerd, maar het was niet iets dat ik tot aan de middelbare school alleen deed. Sindsdien is surfen mijn reset geworden, mijn ontsnapping – een plek die zowel comfort als uitdaging biedt. Laat het aan de oceaan over om je een goed verhaal over harde liefde te geven, vooral wanneer je dat het meest nodig hebt.

Hoe heeft jouw eigen ervaring op Hawaï het ontwerp van deze collectie beïnvloed?

Je kunt het meisje wel uit het eiland halen, maar je kunt het eiland niet uit het meisje halen.

Mijn familie komt uit Hawaï, ik ben opgegroeid op Hawaï, ik ben van oorsprong Hawaïaans – het kostte wat tijd om dit persoonlijk te begrijpen, maar alles wat ik doe is een afgeleide van mijn opvoeding op deze speciale plek. En daarmee ben ik vereerd om dit bijzondere deel van mezelf via deze collectie te delen. Hawai'i bruist van leven, maar drukt dit rustig uit met een levendig soort gemak. Het zit in de veranderende tinten van de skyline, de lichte zoetheid van de lucht en de aanhoudende beweging van de getijden. Het is geweldig om er zo nauw deel van uit te maken, vooral als je aan het surfen bent. Ik kan alleen maar hopen dat een stukje hiervan in onze collectie terugkomt.

Kailah Ogawa-interview