Thuis bij surffotograaf Keoki Saguibo

Het leven veranderde vrij abrupt toen het reizen stopte voor reissurffotograaf Keoki Saguibo. We spraken hem net voordat de grote golven dit seizoen de North Shore begonnen te bereiken en vroegen hem iets over zijn leven en een deel van zijn recente werk te vertellen.
Keoki Saguibo aan de rand van de oceanen

Vraag: Zijn er aspecten van uw werk die u als fotograaf vanuit huis doet?

A: Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb om thuis te werken, waar ik zou zeggen dat 80% van mijn recente werk is geweest. Het starten van Lost Not Found Magazine bestaat de laatste tijd uit schrijven, fotobewerking, communicatie, verkoop, marketing, om maar een paar disciplines te noemen die bij het runnen van een tijdschrift horen. Het verzamelen van inhoud, zoals fotograferen, wordt tegenwoordig steeds leuker vanwege 'huiswerk', maar ik kan niet klagen als ik het comfort van thuis heb met een kat op schoot.
Keoki Saguibo werkt thuis
Vraag: Hoe ziet een typische werkdag er tegenwoordig voor jou uit?

A: Het hangt echt allemaal af van wat er in de oceaan gebeurt als ik 's ochtends wakker word. Ik begin de dag zeker met koffie en bekijk de omstandigheden langs de North Shore op de surfcams. De golven en de omstandigheden bepalen of ik vroeg moet fotograferen of een training moet doen als de omstandigheden nog niet echt zijn opgelost, of aan het magazijn moet gaan werken als de omstandigheden niet ideaal zijn. Gelukkig bestaat het grootste deel van mijn werk uit het vinden van goede golven en omstandigheden, of het nu commercieel is of voor de World Surf League. Op de hoogte zijn van de weersvoorspellingen en omstandigheden is dus een groot deel van wat ik doe. Ik besteed waarschijnlijk meer dan een uur per dag aan het kijken naar de weersvoorspelling om de beste plekken voor de golf- en windrichting te bepalen. Als het halverwege de middag is, heb ik de neiging om te vertragen met werken en te proberen ergens het water in te gaan om een ​​paar golven te berijden. Het is zo'n verademing om na een dag werken in de golven te spelen of te gaan zwemmen. De oceaan is zowel fysiek als mentaal het gezondste ingrediënt in mijn leven.
Keoki en Rosie staan ​​op het punt de golven te betreden.
Vraag: Hawaii staat bekend om zijn hechte gemeenschap. Hoe hebben uw relaties in Oahu u geholpen door dit turbulente jaar te navigeren?

A: Omdat we op een eiland wonen, hebben we het geluk dat de mensen waar we om geven zo dicht bij elkaar zijn. Wanneer ik ergens hulp bij nodig had, was het niet ver. Er waren moeilijke tijden voor mij en veel erger voor anderen; Ik geloof dat het bieden van een helpende hand wanneer we maar konden in deze tijden een manier was om positief te blijven en te blijven in een tijd waarin dat het meest nodig is. Wat mij gezond hield, is leren houden van nieuwe hobby's zoals landbouw en vissen. Van beide dingen dacht ik dat ik er baat bij kon hebben, maar ook om familie en gemeenschap te helpen door fruitbomen en vis uit mijn vangst te verschaffen. Het is niet veel, maar tijd doorbrengen in de natuur leidt mijn gedachten echt af van wat er in de wereld gebeurt, terwijl ik help met wat ik kan.
Keoki Saguibo en Rosie tijdens een surfsessie bij zonsondergang.
Vraag: Hoe hebben jij en Rosie (Rosie Jaffurs - North Shore-surfer en instructeur) de laatste tijd jullie tijd samen doorgebracht?

A: We hebben veel dingen gedaan die we ook deden toen we op de middelbare school zaten, zoals zwemmen, wandelen, surfen natuurlijk, koken, tuinieren, om de tijd te doden. Er kwam niet veel geld binnen, terwijl verstandig uitgeven een must was, we bleven bezig door bezig te blijven. Onze gebruikelijke agenda bestaat uit zomerreizen van 4-5 maanden om over een paar weken terug te keren naar de winter aan de North Shore. We zijn zo'n eenvoudig stel, waar ons leven om de oceaan draait, en thuis blijven tijdens de pandemie is een geweldige manier geweest om weer in contact te komen met wat we in onze achtertuin hebben.

Volg Keoki @photokeoki

Keoki Sebguido schiet vanuit het water